Ovoce a zelenina

Jiří Talaš, Tlumačov

www.talasovozahradnictvi.cz

Jiří Talaš - Tlumačov, Dolní 566,  

Mobil: +420 604 584 597
Mobil: 
+420 731 930 706
Tel.: 
+420 577 929 119

E-mail: blankagartner@seznam.cz

Zahradnictví pana Jiřího Talaše je rodinné zahradnictví zabývající se pěstováním brambor, pravého domácího česneku, cibule, hlávkového zelí, které dále nabízí krouhané pro zákazníky anebo kysané přirozenou cestou mléčného kvašení.

Typická barva hlávky pravého domácího česneku odrůdy Dukát vypěstovaného ze zaručených uznaných certifikovaných odrůd česneku je bílo-žlutá, pálka bílá lehce fialová. Stroužky jsou velké, s vysokým obsahem silic. Chuť výrazně ostře pálivá s typicky česnekovou chutí.

2018 - ČESNEK DUKÁT
2018 - ČESNEK DUKÁT
2019 - CIBULE
2019 - CIBULE

Renata Zezulková

www.marmellady.cz

Jungmannova 1237, 765 02 Otrokovice
Tel.: 
+420 728 307 832

E-mail: info@marmellady.cz

MarmelLady je projekt o naplnění snu. Vznikl z touhy dělat něco svého a co není jen osmihodinovým sezením v kanceláři. Je také naplněním velké lásky k vaření, úcty ke krásnému kraji Bílých Karpat a tradicím našich valašských předků. Džemy, čatní a sirupy jsou vyráběny ručně z nejkvalitnějších surovin převážně z vlastní zahrady nebo od ověřených místních dodavatelů. Snaha je zpracovávat zapomenuté druhy ovoce typické pro náš kraj (ryngle, mirabelky, špendlíky, jeřabiny). Zpracovávají se pouze čerstvé suroviny, přičemž je kladen velký důraz na jejich výběr, kvalitu a šetrné zpracování. 






2019 - MERUŇKA S KARAMELEM
2019 - MERUŇKA S KARAMELEM

Evžen Uher

www.tradicebk.cz

Evžen Uher, Lipina 43, 766 01 Valašské Klobouky

Tel.: +420 605 203 077

E-mail: evzenuher@seznam.cz

Pan Uher vyrábí podle receptu svého dědy nízkoalkoholický nápoj CIDRE. Základem jsou staré místní odrůdy, tradiční postupy a ruční práce, proto je jeho cider zdravý, lehký a osvěžující, přírodní v chuti a vůni po jablkách tradičního sadu Bílých Karpat. Vyrábí také jablečný ocet z krajových odrůd jablek jako je Jadernička Moravská, Hranáč Gdaňský, Strimka a Kardinál žíhaný. Ocet je připravován dle staré rodinné receptury zoctováním cideru. Proces výroby octu trvá až dva roky. Ocet není filtrovaný ani pasterizovaný a tím si uchovává přírodní látky. Přírodní jablečný ocet je historií ověřený léčivý a očistný přírodní elixír, který napomáhá ku zdraví.




2019 - JABLEČNÝ OCET ZLATÉ JABLÍČKO
2019 - JABLEČNÝ OCET ZLATÉ JABLÍČKO